06/11/2020

El teu equip ha complert amb els objectius anuals i no saps com premiar-lo o incentivar-lo per seguir creixent l’any vinent? Un viatge és la sol·lució perfecta i la millor manera de motivar un equip. En aquest post t’explicarem els 5 errors més comuns a l’hora d’organitzar aquest tipus de viatges i com sol·lucionar-los.

 

No organitzis unes vacances en grup. 

En primer lloc, cal destacar que un viatge d’incentiu no és només un regal que ofereixes al teu equip. Un viatge d’incentiu ha de ser molt més que un desplaçament en grup. És important englobar aquest projecte dins d’un concepte o una temàtica i dissenyar totes les activitats en base a un fil conductor de manera que al final del viatge poguem treure conclusions clares i veiem els fruits que ens ha donat aquesta inversió.

Per tant, durant l’organització no ens preocuparem només de treballar que la logística de trasllats, allotjaments i àpats sigui excel·lent, sinó que ens ocuparem de pensar activitats creatives que fomentin la interacció entre tots els membres de l’equip, la competició sana i treballarem punts per millorar sinergies, productivitat i motivació.

 

 

La comunicació prèvia i el factor sorpresa. 

Els equips no reben un viatge de franc cada dia i la il·lusió prèvia a la sortida del vol és tan important com el desenvolupament del viatge. Treballa’n la comunicació prèvia i pensala en diferents fases, de manera que es creï una expectativa que farà parlar durant un temps anterior al viatge. Un correu misteriós, un concurs per esbrinar el destí, o un sopar tematitzat seràn perfectes per involucrar l’equip des del minut 0.

 

No oblidis reservar un moment per fer una reunió de treball

Comunicar els resultats de l’any o dedicar una reunió a fer un anàlisis del que us ha portat fins on sou és molt important. És fonamental que els equips siguin conscients dels motius del viatge perquè no és perdi el missatge motivacional.

Per aquest moment, és ideal una sala privada a l’hotel. La majoria estan preparats per acollir una reunió d’aquest estil però si ho vols fer en un lloc més especial, assegura’t abans que la localització compta amb tots els requisits tècnics que necessites (micròfon, pantalla, ordinador, etc.). Una reunió mal planificada o executada pot desmotivar totalment i convertir el moment en l’avorriment del viatge

 

No organitzis una gymcana, dóna sentit a les activitats

A vegades, a l’hora de crear les activitats que farem durant el viatge ens deixem portar només per la diversió i si no dotem les activitats d’un sentit o els aportem un objectiu no aconseguirem aprofundir en el missatge. A l’hora de dissenyar les activitats, tallers, competicions, pensem en que volem aprendre de cadascuna d’elles, per exemple, si creus que falta cohesió i és el moment de millorar el treball en equip, busca activitats tipus “recerca del tresor” que requereixin posar-se d’acord i no actuar en solitàri. Tant en el moment de l’explicació com al final de la prova deixa’n molt clares les regles del joc i l’objectiu.

 

No et quedis a l’hotel, integra el destí al teu viatge

Sovint ens trobem amb grups d’incentiu que viatgen als destins més espectaculars i no surten de l’hotel per fer les seves activitats. Viatjar amb l’empresa és una oportunitat preuada de conèixer noves cultures, de visitar llocs especials o de tastar gastronomies diverses. Integra-ho al teu viatge, pot ser una oportunitat per veure noves maneres de fer que, qui sap, potser algun dia podràs adaptar a la teva empresa.

Reserva algun dia cultural/turístic o busca localitzacions amb contingut per desenvolupar les teves activitats. En aquest sentit, sempre has d’assegurar-te que no hi ha restriccions per temes de protecció patrimonial, etc.

Els viatges d’incentiu són la millor manera de motivar un equip i una oportunitat única de reconectar, premiar però sense una bona estratègia i organització deixen de ser una inversió per passar a ser una despesa sense retorn. 

 

A VIATGES EMOCIONS organitzem tot tipus d’incentius arreu del món. Des de la creació del concepte i el fil conductor, la logística i fins i tot, t’acompanyem per què no t’hagis de preocupar de res i et centris només en el teu equip. Contacta’ns