30/01/2021

Quantes vegades hem sentit això ?  Home, per comprar un vol, no em compensa dirigir-me a una agència !. Doncs, sempre, ja sigui una volta al món o un simple bitllet, el acudir a una agència de viatges ofereix múltiples avantatges.

Aquí explico les principals:

Plaça confirmada sempre

No només per la fiabilitat amb què treballen les agències dins del seu sistema GDS (el més utilitzat és Amadeus), que d’una manera global i en una sola reserva garanteixen diverses opcions de vols, sinó que a l’agència se li permet bloquejar la plaça , fins i tot per uns quants dies, fins al moment de la compra i de el pagament. A internet és reserva, pagament i emissió a el mateix instant.

Amb la reserva confirmada en molts casos, no cal efectuar el pagament fins a uns dies abans del vol, evitant haver d’emetre el bitllet sense tenir la certesa que ja ens interessa. Garantint el preu inicial, encara que posteriorment, en el moment de l’emissió, ja estigui a la venda amb preu mes alts. Al tenir-lo bloquejat, mai puja, i si baixés el preu, en aquest cas també se li reduiria l’import al viatger

Millors tarifes

A més de tenir tarifes publiques (la que ofereixen la aerolínies en les seves webs), NOMÉS les agències ofereixen les tarifes privades. Estàn, entre d’altres, les anomenades negociades amb valors afegits- (maleta extra, flexibilitat en els canvis … etc), les destinades a col·lectius (marins, estudiants, grups … etc), i les destinades a paquets turístics (les anomenades d’operadors ). En la majoria dels casos són tarifes que ofereixen descomptes (sobre les d’internet) d’un 10 a un 25 per cent més barates.

A internet la compra és fàcil, però l’anul·lació o el canvi és complicat. A més de penalitzar amb imports elevats, en molts casos quan vam contactar, les aerolínies ens suggereixen que els enviem un correu, amb la demora de la resposta que això comporta, o ens obliguen a fer servir, amb tarificació alta, un número de telèfon 902. A més, poden quedar dubtes, si al contactar directament amb l’aerolínia, aquestes ofereixen la millor opció de preu per al client o per a l’empresa.

En canvi, per al canal d’agències independents, la comunicació és sempre la mateixa, ja sigui per comprar, canviar o anul·lar: a través d’una trucada local (gratuïta) o fins i tot a través de Watss. I en aquell precís moment el professional realitza la gestió amb diligència, coneixement i oferint la millor alternativa per al passatger.

informació absoluta

Que si un visat, si necessito vacunes, PCR, assegurança de viatges, passaport amb fulles en blanc …  Cada destinació té les seves pròpies peculiaritats. És veritat que nosaltres mateix ho podem consultar a internet. Però, la informació que conté aquesta pàgina, és fiable? L’agent sempre ofereix continguts veraços i actuals, al tenir eines pròpies i informacions reals i comprovades.

La llei protegeix més a consumidor

L’administració  exigeix ​​a les agències avals exclusius per protegir el consumidor en cas d’insolvència. A més el consumidor adquireix majors drets que els que ofereixen les aerolínies al seu lloc digital, a l’adquirir passatges en una agència de viatges quan es tractin de vols que formin un contracte combinat, (avió més hotel). El client sap amb claredat davant qui ha de reclamar; quan el proveïdor és “online”, tot es complica i apareixen els ‘centres d’atenció telefònica’ qui sap on, i enregistraments automàtics (amb esperes desesperants).

Resolvedors d’incidències

Una incidència o un altre contratemps, com un simple retard, cancel·lació, o fins i tot una distracció del viatger, poden convertir-se en un greu problema a l’hora de viatjar, llevat que es compti amb un professional acostumat a bregar amb aquests contratemps que, a més , no està pensant en com treure-li un altre suplement a el client, sinó en arreglar el problema i que segueixi confiant, i afermant amb la seva gestió. L’agent de viatges lluita pels seus clients d’agència, i es dirigeix ​​a ells pel seu nom i no a través d’un correu electrònic

5 RAZONES POR LAS QUE ELEGIR UNA AGENCIA DE VIAJES

L’agència busca, rebusca, tria i selecciona. El millor motor de cerca d’un vol és acudir a l’agència, que aglutina uns sistemes electrònics de primer ordre, (amb cercadors, consolidadors i acords especials) i amb l’experiència per solucionar les necessitats de cada viatger, aplicat la conveniència per a segons cada cas: que si compensa anar via un punt o directe, quines escales són les no recomanades, combinacions còmodes de rutes que podem utilitzar, o que avantatge ofereix determinada línia aèria, entre d’altres referències. Per tant, per viatjar a gust, els seus vols sempre en agència de viatges.